Кохана принца Гаррі, 35-річна американська актриса Меган Маркл, опублікувала на своєму сайті The Tig есе, в якому вона розмірковує про расизм і власної расової ідентичності. В есе Меган, чий батько є білим, а мати - афроамериканкою, визнається, що не раз випробовувала складності, коли їй потрібно було відповісти на питання: "До якої нації ти належиш?"
З дитинства батьки прищеплювали Меган розуміння того, що вона особлива, а не відмінна від інших. Наприклад, одного разу батько подарував їй на Різдво трьох ляльок: білого батька, темношкіру маму і дитину-мулата.
Однак поза домом справи йшли інакше. Коли в сьомому класі Меган попросили поставити в анкеті галочку навпроти власної раси (серед варіантів було "біла," чорна ", іспанка або азіатка), від збентеження вона поклала ручку на стіл.
"Вчителька порадила відзначити кавказьку расу, грунтуючись на моїй зовнішності, - розповідає Меган. - Але я як і раніше не знала, що робити. Я знаю, що моя мама б засмутилася, якби я ідентифікувала себе як" білу ". Тому я поставила в бланку знак питання - тому що він символізував те, як я відчувала себе в той момент ".
"У підсумку зробила вибір, - пише Меган в ув'язненні есе. - Продовжувати плутатися у власній расової ідентифікації або знайти себе незалежно від цього. Я вважала за краще ідентифікувати себе як сильну жінку змішаної раси. Ти створюєш свою ідентичність самостійно, як мої предки створили свою, коли їм була дарована свобода ".